به گزارش اگزیم نیوز، غلامرضا نوری قزلجه در نخستین همایش بینالمللی و هشتمین آئین ملی گرامیداشت روز جهانی زنان روستایی و عشایری که در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) برگزار شد با تاکید بر اهمیت امنیت غذایی در جهان افزود: امنیت غذایی با چهار رکن فراهم آوری، دسترسی، سلامت و پایداری در تمام جوامع به شدت تعقیب میشود و کشور ما از این مهم مستثنی نیست.
وزیر جهاد کشاورزی به تعیین برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت در تامین امنیت غذایی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: در تجارت بینالمللی کشورهایی هستند که با تحریم های ظالمانه در حوزه غذا و دارو سلامت جوامع را تحت تاثیر قرار میدهند که بر خلاف موازین بینالمللی است.
وی با بیان این که در مسیر تامین امنیت غذایی چالشهای زیادی وجود دارد، تصریح کرد: تغییرات اقلیمی، فرسودگی منابع تولید، ناامنیهای منطقهای و ضایعات و دورریزهای غذایی از چالشهای موجود در این بخش است که باید مورد توجه قرار بگیرد بنابراین نقش زنان روستایی و عشایری در این بخش موثر است. به عنوان یک روستازاده، شاهد تلاش مادر و پدرم در کنار یکدیگر برای تولیدات کشاورزی بودهام.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه نقش زنان در فعالیتهای اقتصادی در دنیا بینظیر است، افزود: حدود ۱۱ میلیون زن روستایی و عشایری در کنار مردان در حوزه کشت و دامداری فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه نقش زنان در تولیدات کشاورزی قابل چشم پوشی نیست، اظهار داشت: همچنین جامعه عشایری با جمعیت ۱.۴ درصدی ۲۵ درصد گوشت کشور را تولید و تامین میکنند.
نوری قزلجه با اشاره به پرداخت تسهیلات خرد به زنان روستایی و عشایری افزود: اکنون چهار هزار و ۴۰۰ صندوق خرد در کشور وجود دارد که باید افزایش پیدا کند، البته تشکلهای زنان روستایی و عشایری هم باید مورد توجه ویژه قرار گیرند.
گفتنی است، در این مراسم از صندوق زن تسهیلگر و صندوق خرد زنان روستایی و عشایری با حضور وزیر جهاد کشاورزی رونمایی شد.
نظر شما